Irti Maasta -koulut

Irti Maasta – itsensä ylittämisen elämyksiä ja positiivisia onnistumisen kokemuksia!

Kiipeily tuottaa myönteisiä kokemuksia ja kehittää sosiaalisia taitoja

Kiipeily on fyysisesti aktiivista toimintaa, joka auttaa havaintomotoristen taitojen ja motoristen perustaitojen oppimisessa ja harjoittaa fyysisiä ominaisuuksia. Kiipeily Irti Maasta -keskuksessa vahvistaa liikuntaan liittyviä myönteisiä kokemuksia ja auttaa kehittämään sosiaalisia taitoja yhdessä tekemisen kautta.

Meillä lapset ja nuoret voivat turvallisesti kokeilla uusia liikkumismuotoja ja kokea positiivisia onnistumisen elämyksiä erilaisten tehtävien ja liikunnallisten haasteiden kautta.

Huippuedulliset erikoishintamme 8€/oppilas (normaali hintamme 16 €/henkilö) vähintään 10 hengen kouluryhmille ovat varattavissa arkisin klo 10-16 välillä. Ryhmän mukana tuleva opettaja/valvoja kiipeilee halutessaan veloituksetta! Poikkeusaikatauluista kannattaa olla riittävän ajoissa suoraan yhteydessä keskukseen: pyrimme toteuttamaan toiveenne, mikäli tämä on suinkin mahdollista.

 
banner

Kiipeily kehittää kokonaisvaltaisesti

Kiipeily kehittää tasapainoa, liikkuvuutta ja motorisia taitoja. Irti Maasta -keskuksessa voima, kestävyys, liikkuvuus, nopeus, hahmotttaminen ja havaintomotoristen taitojen kehittäminen tapahtuu turvallisessa ja valvotussa ympäristössä.

Innostava ympäristö rohkaisee kokeilemaan ja antaa myönteisiä onnistumisen kokemuksia. Seinien vaihtelevat haasteet pitävät samalla huolta siitä, että kaikkien huippujen saavuttamiseksi pitää kuitenkin hieman ponnistella.

 

Olimme viidesluokkalaisten kanssa keväällä kiipeilemässä Tampereella. Ryhmä otettiin hienosti vastaan, alkuinfo tehtiin rauhallisesti ja jokaisen oppilaan turvavaljaat tarkistettiin ennen kiipeilyä. Into oli käsinkosketeltavissa, kun pääsimme kiipeilyalueelle.

Aluksi kiivettiin helppoja osioita, mutta kun taidot kehittyivät ja luottamus turvavaljaisiin, niin kiivettiin yhä korkeammalle.

Intoa ja liikuntaa riitti. Oppilaat kokeilivat rajojaan ja uskalsivat aina yhä korkeammalle. Kaikkien mielestä päivä oli ”ihan huippu”. Tänä vuonna ehdottomasti uudestaan!

- Jaana T., Kurun Yhtenäiskoulu

 

Vaivatonta ja turvallista

Saat kaiken tarvittavan meiltä Koululaislipun hinta sisältää kaikki tarvittavat varusteet ja opastuksen näiden käyttöön. Oppilaat tarvitsevat ainoastaan liikuntaan sopivat vaatteet ja puhdaspohjaiset sisäpelikengät. Meiltä ei voi vuokrata kenkiä, mutta sukkasillaan voi myös kiipeillä (normaalit sukat käyvät, et tarvitse trampoliinisukkia).

Ei turhaa jonotusta tai odottelua Jokaisella seinällämme on turvallisuuden takaava automaattivarmistin, minkä avulla oppilaat voivat käyttää varatun ajan täysipainoisesti kiipeilyyn ilman turhaa odottelua. Turvalliisuuden maksimoivat Self-Belay –laitteet, jotka estävät vääränlaisen kiinnittymisen varmistimeen.

Helposti saavutettavissa Keskuksemme sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien päässä. Meille on helppoa saapua julkisilla tai omilla kulkuvälineillä. Pysäköintitilaa löytyy hyvin niin autoille kuin polkupyörillekin.

banner

banner

Kehittää ongelmanratkaisukykyä ja sosiaalisia taitoja

Kiipeily Irti Maasta -keskuksessa ei ole vain aktiivista hauskanpitoa. Hyödyntämällä liikunnallisia tehtäviämme oppilaat rohkaistuvat kokeilemaan uutta, saavat myönteisiä kokemuksia ja oppivat toimimaan ryhmässä.

Kiipeilykokemukseen voidaan lisätä halutessanne sisältämään juuri niitä elementtejä, mitkä ovat opetuksessa tärkeitä. Tarjoamme oppimisen tueksi vaihtelevia materiaaleja ja tehtäviä, joita voidaan käyttää esim. luokkahuoneessa ennen kiipeilysessiota ja sen jälkeen. Näitä voidaan käyttää myös kiipeilysession ja mahdollisten esitehtävien suunnitteluun.

“Viime kevaään luokkani oli toukokuussa Raision Myllyn toimipisteessänne. Sijaisopettajani ja oppilaiden kommentit olivat:

 • erittäin onnistunut päivä
 • hyvä alkuopastus
 • hieno, uusi elämys
 • oppilas uskalsi kokeilla jotain aivan uutta

Kiva päivä!”

— Kai L, Laukolan koulu, Rusko 

 

Miten kiipeily tukee oppimista eri luokka-asteilla?

esi-, 1-2. luokat

Uuden oppiminen leikin kautta, rohkaiseminen ja kannustus

banner
 • Kiipeily meillä on helposti lähestyttävää ja hauskaa; leikin kautta tekeminen madaltaa kokeilukynnystä entisestään
 • Huipun saavuttaminen vaatii hieman ponnistelua ja uskallusta, mutta on erittäin palkitsevaa

3-6. luokat

Taitojen vakiinnuttaminen, monipuolistaminen ja kisailu, yhteistyö ja vastuunkanto

banner
 • Taitotasosta ja innostuksesta riippuen voidaan tuoda mukaan haastavampia kiipeilytehtäviä
 • Toiminta pareittain tai ryhmässä (kaverin neuvominen / tsempppaaminen, joukkuekisat)
 • ”entä jos” –tilanteiden esittely ja läpikäyminen osana kokemusta (miten toimitaan eri tilanteissa; ohjaajien näyttämiä esimerkkejä)

7-9. luokat, 2. aste

Taitojen soveltaminen, positiivisen minäkuvan vahvistaminen

banner
 • Koko tai voima eivät tuo kiipeilyssä selkeää etua muihin nähden; joissain tehtävissä ketteryys tai ulottuvuus ovat valttia, joissain voi pärjätä pelkällä voimalla.
 • Lajille tyypillisen tekemisen erityispiirteiden läpikäynti ja harjoittelu
 • Haastavampien ”entä jos” –tilanteiden esittely ja läpikäyminen osana kokemusta (ohjaajien esittelemänä)

Vietimme huippuiltapäivän viime keväänä valvontaluokkani kanssa Tampereen Irti Maasta –kiipeilykeskuksessa!

Kasiluokkalaisille nuorille riitti seinissaä haastetta ja kaikki tykkäsivät. Ryhmaähenki kasvoi kohisten, kun kiipeilimme seinille ja kannustimme toisiamme kiipeaämaään aina vain korkeammalle. Kompakti alue toimi tähän hyvin, koska olimme koko ajan yhdessä porukkana, joten kiipeilimme todellakin yhdessä. Jopa minä opettajana selvitin kaikki kiipeilytolpat, oppilaiden kannustaessa minua alapuolella (vaikka jännitti ihan hirveästi).

Henkilökunta opasti meidät käyttämään laitteita hyvin, kaikki olivat ystävällisiä ja fiilis mahtava.

- Anna K., Ylöjärven Yhtenäiskoulu

 

banner

Miten käytännössä?

Varatkaa teille parhaiten sopiva kiipeilyvuoro varauskalenterista. Poikkeusaikatauluista kannattaa olla riittävän ajoissa suoraan yhteydessä keskukseen: pyrimme toteuttamaan toiveenne, mikäli tämä on suinkin mahdollista.

Saapukaa paikalle hieman ennen sovittua aikaa, jotta ehditte tarvittaessa vaihtaa vaatteet ja lunastaa liput. Varauksen alkamisajankohta on alkuopastuksen alkamisaika, jolloin kaikkien osallistujien tulee olla paikalla. Sessio alkaa varusteiden vaihdolla ja opastuksella, jonka jälkeen siirrytään valvotusti kiipeilemään. Kiipeilyaikaa on koko tunti. Ajan päätyttyä ohjaaja pyytää siirtymään takaisin varusteidenvaihtotilaan. Keskuksesta löytyy lukolliset säilytyslokerot, suihkutiloja meillä ei ole. Kiipeilysessioon kannattaa varata aikaa kokonaisuudessaan 1,5 tuntia.

Kenelle sopii?

Kiipeily monipuolisissa haasteissamme on turvallista, valvottua ja takuulla hauskaa! Jokaiselta kiipeilyseinältä löytyy useita eri reittejä, jotka etenevät helposta vaikeaan. Olit sitten aloittelija tai konkari, meiltä löytyy tekemistä jokaiselle.

Ikä- tai pituusrajoituksia ei ole, mutta painoa kiipeilijällä tulee olla 15 - 150 kg. Urhon hyppyä (ei kaikissa keskuksissa) emme suosittele alle 120 cm pituisille kiipeilijöille.

banner
banner

Mitä mukaan?

Mukaan tarvitaan vain sisäliikuntaan sopivat vaatteet ja puhdaspohjaiset kengät sekä tietysti pilkettä silmäkulmaan. Kahviostamme voi ostaa pientä välipalaa sekä juotavaa.

Varaaminen on helppoa, myös ilman kirjautumista

Valitse aluksi keskus, johon haluat tehdä varauksen. Seuraavassa kohdassa valitse päivä- ja kellonaika ja ilmoita ryhmän koko. Lopuksi syötä yhteystietosi, valitse maksutapa ja vahvista varaus. Sinun ei tarvitse luoda käyttäjätunnuksia tai kirjautua mihinkään (rekisteröityneille asiakkaille tarjoamme säännöllisesti etuja ja tarjouksia, joten rekisteröityminen kannattaa)

Minimiryhmäkoko on pääsääntöisesti 10 henkeä ja maksimikoko vaihtelee 30 ja 40 hengen välillä keskuksesta riippuen.

Varaa ja maksa saapuessasi, tai maksa heti ja hyödynnä verkkomaksualennus -10%. Laskutusta varten täytä oheinen lomake etukäteen ja ota se mukaasi saapuessasi keskukseen.

Ryhmäkoko tulee vahvistaa 3 vrk ennen tilaisuutta. Normaalien aukiolojen ulkopuolelle tehdyt ja vahvistetut varaukset tulee perua 14 vrk ennen tilaisuutta. Tutustu myös varausehtoihimme

1. Valitse keskus

/ sivu
Laskeva

4 tuote(tta)