Koululaisliput Irti Maasta

Irti Maasta – itsensä ylittämisen elämyksiä ja positiivisia onnistumisen kokemuksia!


Kiipeily tuottaa myönteisiä kokemuksia ja kehittää sosiaalisia taitoja

Kiipeily Irti Maasta -keskuksessa vahvistaa liikuntaan liittyviä myönteisiä kokemuksia ja auttaa kehittämään sosiaalisia taitoja erilaisten tehtävien, liikunnallisten haasteiden ja ennen kaikkea yhdessä tekemisen kautta. Meillä lapset ja nuoret voivat turvallisesti kokeilla uusia liikkumismuotoja ja kokea positiivisia onnistumisen elämyksiä! 


Kenelle sopii ja mitä mukaan?

Kiipeily monipuolisissa haasteissamme on turvallista, valvottua ja takuulla hauskaa! Jokaiselta kiipeilyseinältä löytyy useita eri reittejä, jotka etenevät helposta vaikeaan. Olit sitten aloittelija tai konkari, meiltä löytyy tekemistä jokaiselle.

Painoa kiipeilijällä tulee olla 15 - 150 kg. Urhon hyppyä (ei kaikissa keskuksissa) emme suosittele alle 140 cm pituisille kiipeilijöille. Pienempien päiväkotilaisten (4-5v) kohdalla tekeminen voi olla haastavaa (varsinkin valjaiden pukeminen vie aikaa), mutta esikoululaisille tekeminen on juuri sopivaa. Kymmentä lasta kohden mukana tulee olla vähintään yksi aikuinen valvoja.

Mukaan tarvitaan vain sisäliikuntaan sopivat vaatteet ja puhdaspohjaiset kengät sekä tietysti pilkettä silmäkulmaan. Kahviostamme voi ostaa pientä välipalaa sekä juotavaa.

banner

Olimme viidesluokkalaisten kanssa keväällä kiipeilemässä Tampereella. Ryhmä otettiin hienosti vastaan, alkuinfo tehtiin rauhallisesti ja jokaisen oppilaan turvavaljaat tarkistettiin ennen kiipeilyä. Into oli käsinkosketeltavissa, kun pääsimme kiipeilyalueelle.

Aluksi kiivettiin helppoja osioita, mutta kun taidot kehittyivät ja luottamus turvavaljaisiin, niin kiivettiin yhä korkeammalle.

Intoa ja liikuntaa riitti. Oppilaat kokeilivat rajojaan ja uskalsivat aina yhä korkeammalle. Kaikkien mielestä päivä oli ”ihan huippu”. Tänä vuonna ehdottomasti uudestaan!

- Jaana T., Kurun Yhtenäiskoulu

 

Vaivatonta ja turvallista

Saat kaiken tarvittavan meiltä Koululaislipun hinta sisältää kaikki tarvittavat varusteet ja opastuksen näiden käyttöön. Koululaiset tarvitsevat ainoastaan liikuntaan sopivat vaatteet ja puhdaspohjaiset sisäpelikengät. Meiltä ei voi vuokrata kenkiä, mutta sukkasillaan voi myös kiipeillä (normaalit sukat käyvät, et tarvitse trampoliinisukkia).

Ei turhaa jonotusta tai odottelua - kaikki pääsevät tekemään samaan aikaan Jokaisella seinällämme on turvallisuuden takaava automaattivarmistin, minkä avulla koululaiset voivat käyttää varatun ajan täysipainoisesti kiipeilyyn ilman turhaa odottelua. Turvalliisuuden maksimoivat Self-Belay –laitteet, jotka estävät vääränlaisen kiinnittymisen varmistimeen.

Helposti saavutettavissa - julkisilla pääse ja parkkitilaa löytyy Keskuksemme sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien päässä. Meille on helppoa saapua julkisilla tai omilla kulkuvälineillä. Pysäköintitilaa löytyy hyvin niin autoille kuin polkupyörillekin.

banner

banner

Kiipeily kehittää kokonaisvaltaisesti

Kiipeily kehittää tasapainoa, liikkuvuutta ja motorisia taitoja. Irti Maasta -keskuksessa voima, kestävyys, liikkuvuus, nopeus, hahmotttaminen ja havaintomotoristen taitojen kehittäminen tapahtuu turvallisessa ja valvotussa ympäristössä.

Innostava ympäristö rohkaisee kokeilemaan ja antaa myönteisiä onnistumisen kokemuksia. Seinien vaihtelevat haasteet pitävät samalla huolta siitä, että kaikkien huippujen saavuttamiseksi pitää kuitenkin hieman ponnistella.

 

“Viime kevään luokkani oli toukokuussa Raision Myllyn toimipisteessänne. Sijaisopettajani ja oppilaiden kommentit olivat:

 • erittäin onnistunut päivä
 • hyvä alkuopastus
 • hieno, uusi elämys
 • oppilas uskalsi kokeilla jotain aivan uutta

Kiva päivä!”

— Kai L, Laukolan koulu, Rusko 

 

Miten kiipeily tukee oppimista eri luokka-asteilla?

esi-, 1-2. luokat

Uuden oppiminen leikin kautta, rohkaiseminen ja kannustus

banner
 • Kiipeily meillä on helposti lähestyttävää ja hauskaa; leikin kautta tekeminen madaltaa kokeilukynnystä entisestään
 • Huipun saavuttaminen vaatii hieman ponnistelua ja uskallusta, mutta on erittäin palkitsevaa

3-6. luokat

Taitojen vakiinnuttaminen, monipuolistaminen ja kisailu, yhteistyö ja vastuunkanto

banner
 • Taitotasosta ja innostuksesta riippuen voidaan tuoda mukaan haastavampia kiipeilytehtäviä
 • Toiminta pareittain tai ryhmässä (kaverin neuvominen / tsempppaaminen, joukkuekisat)
 • ”entä jos” –tilanteiden esittely ja läpikäyminen osana kokemusta (miten toimitaan eri tilanteissa; ohjaajien näyttämiä esimerkkejä)

7-9. luokat, 2. aste

Taitojen soveltaminen, positiivisen minäkuvan vahvistaminen

banner
 • Koko tai voima eivät tuo kiipeilyssä selkeää etua muihin nähden; joissain tehtävissä ketteryys tai ulottuvuus ovat valttia, joissain voi pärjätä pelkällä voimalla.
 • Lajille tyypillisen tekemisen erityispiirteiden läpikäynti ja harjoittelu
 • Haastavampien ”entä jos” –tilanteiden esittely ja läpikäyminen osana kokemusta (ohjaajien esittelemänä)

banner

Miten käytännössä?

Varatkaa teille parhaiten sopiva kiipeilyvuoro varauskalenterista. Poikkeusaikatauluista kannattaa olla riittävän ajoissa suoraan yhteydessä keskukseen. Voitte myös varata ilmaisen ryhmätyötilan käyttöönne kiipeilyn jälkeen.

Saapukaa paikalle hieman ennen sovittua aikaa, jotta ehditte tarvittaessa vaihtaa vaatteet ja lunastaa liput. Varauksen alkamisajankohta on alkuopastuksen alkamisaika, jolloin kaikkien osallistujien tulee olla paikalla. Sessio alkaa varusteiden vaihdolla ja opastuksella, jonka jälkeen siirrytään valvotusti kiipeilemään. Kiipeilyaikaa on koko tunti. Ajan päätyttyä ohjaaja pyytää siirtymään takaisin varusteidenvaihtotilaan. Keskuksesta löytyy lukolliset säilytyslokerot, suihkutiloja meillä ei ole. Kiipeilysessioon kannattaa varata aikaa kokonaisuudessaan 1,5 tuntia.

Vietimme huippuiltapäivän viime keväänä valvontaluokkani kanssa Tampereen Irti Maasta –kiipeilykeskuksessa!

Kasiluokkalaisille nuorille riitti seinissä haastetta ja kaikki tykkäsivät. Ryhmähenki kasvoi kohisten, kun kiipeilimme seinille ja kannustimme toisiamme kiipeämään aina vain korkeammalle. Kompakti alue toimi tähän hyvin, koska olimme koko ajan yhdessä porukkana, joten kiipeilimme todellakin yhdessä. Jopa minä opettajana selvitin kaikki kiipeilytolpat, oppilaiden kannustaessa minua alapuolella (vaikka jännitti ihan hirveästi).

Henkilökunta opasti meidät käyttämään laitteita hyvin, kaikki olivat ystävällisiä ja fiilis mahtava.

- Anna K., Ylöjärven Yhtenäiskoulu

 

Näin helposti varaat kiipeilyvuoron tai luokkaretken

Valitse ensin koululaisilppu oikeaan keskukseen, sitten päivä- ja kellonaika ja ilmoita ryhmän koko. Lopuksi syötä yhteystietosi, valitse maksutapa ja vahvista varaus. Sinun ei tarvitse luoda käyttäjätunnuksia tai kirjautua mihinkään (rekisteröityneille asiakkaille tarjoamme säännöllisesti etuja ja tarjouksia, joten rekisteröityminen kannattaa)

Minimiveloitus kouluryhmillä on 15 koululaisen mukaan, vaikka ryhmänne olisikin pienempi. Muistathan, että kymmentä koululaista kohden mukana tulee olla vähintään yksi valvoja.

Varaa tilaisuus etukäteen. Maksa saapuessasi, etukäteen verkossa tai laskulla. Paikan päällä voit maksaa käteisellä, kortilla, laskulla tai näiden yhdistelmällä. Laskutusta varten täytä oheinen lomake etukäteen ja ota se mukaasi saapuessasi keskukseen.

Ryhmäkoko tulee vahvistaa 3 vrk ennen tilaisuutta. Normaalien aukiolojen ulkopuolelle tehdyt ja vahvistetut varaukset tulee perua 14 vrk ennen tilaisuutta. Tutustu myös varausehtoihimme.

/ sivu
Laskeva

8 tuote(tta)