Kiipeilykerhot alkavat

Irti Maasta –kiipeilykerhot


Aktiivista ja kehittävää hauskanpitoa

 

KEVÄÄN KIIPEILYKERHOT ALKAVAT 20.1.2020!

Irti Maasta kiipeilykerhot ovat 7-12 -vuotiaille lapsille tarkoitettuja liikuntakerhoja, joissa kiipeilyn lisäksi ohjelmassa on monipuolista liikunnallista tekemistä. Kerhossa käsiteltäviä aiheita ovat mm. voima ja kehonhallinta, ketteryys ja koordinaatio, itseluottamus ja ryhmätyö sekä tekniikat ja varusteet. Kiipeily on monipuolista liikuntaa ja se tukee myös muiden lajien harjoittelua.

Kerhot on jaettu osallistujien iän ja taitotason mukaan, eli kaikille löytyy varmasti mieleistä tekemistä. Ikäryhmät ovat 1-3 -luokkalaiset ja 4-6 -luokkalaiset. Yhden harjoituskerran pituus on aina 60 minuuttia ja kiipeilykerhoissa vetäjinä toimii kokenut ja koulutettu ohjaajamme. Lapsen valvojan ei tarvitse olla paikalla kerhon aikana.

"Sonjan mielestä kerhoon kannattaa tulla, koska siellä on hauskaa, oppii uusia asioita ja kiipeily on vaan niin kivaa. Vanhemman mielestä kiipeily on harrastus, jossa lapsi viihtyy ja tulee iloisena kotiin. Lisäksi kiipeily on monipuolista ja hyvää liikuntaa ja kehittää motorisia taitoja. Kivointa kerhossa on ollut uusien asioiden oppiminen. Solmut olleet kiva uusi juttu"

- Eero T

Kerhot alkavat tammikuussa ja kestävät koko kevään

Kiipeilykerhot alkavat viikolla 4 (20.1.2020 alkava viikko), viimeinen kokoontuminen on viikolla 19. Ryhmät kokoontuvat yhteensä noin 14 kertaa kerran viikossa. Kerhoja ei pidetä hiihtolomalla. Katso kerhojen ajankohdat alempana olevasta taulukosta.

Ryhmät

Harjoittelijat - Kiipeily on helposti lähestyttävää ja hauskaa

Tässä ryhmässä voit olla ensikertalainen tai kiipeillyt jo jonkin verran.

Aluksi opetellaan ja kerrataan perusasiat ja sen jälkeen ylimääräinen jännitys haihtuu muutamalla seinän alaosassa tehtävällä harjoituksella. Kerhon päästessä vauhtiin kehitetään kiipeilyn lomassa kehonhallintaa, tasapainoa ja koordinaatiota sekä tutustutaan erilaisiin kiipeilytekniikoihin. Erilaiset pelit, kisailut ja leikit kuuluvat myös kerhotoimintaan. Kerhon aikana vahvistetaan itseluottamusta ja ryhmätyötaitoja. Huipun saavuttaminen vaatii hieman ponnistelua ja uskallusta, mutta on erittäin palkitsevaa!

Harjoittelijat-ryhmä sopii hyvin uutta lajia kokeilevalle, kiipeilystä innostuneelle tai muuten vain aktiivista harrastusta etsivälle henkilölle.

Edistyneet - Taitojen vakiinnuttaminen ja monipuolistaminen

Tässä ryhmässä hallitset jo kiipeilyn alkeet, osaat pukea ja tarkastaa valjaat sekä tehdä kasisolmun (tai koet oppivasi ne nopeasti). Ryhmässä ja yksin toimiminen sekä ohjeiden noudattaminen sinulta sujuu. Osaat kiivetä käyttäen erilaisia otteita ja pääset suurimman osan kiipeilyseinistämme ylös asti.

Tässä ryhmässä vakiinnutetaan ja monipuolistetaan taitoja unohtamatta ryhmätyötaitojen ja itseluottamuksen vahvistamista. Kiipeilyn lomassa kehitetään kehonhallintaa, tasapainoa ja koordinaatiota sekä harjoitellaan erilaisia kiipeilytekniikoita. Pelien, kisailun ja leikkien lisäksi tutustutaan erilaisiin kiipeilyvälineisiin ja niiden käyttämiseen. Kohokohtana voi olla vaikkapa eväiden nauttiminen seinän yläosaan kiinnittyneenä!

Edistyneiden ryhmä sopii kiipeilijälle, joka haluaa kehittää opittuja taitojaan ja löytää uusia aktiivisia kavereita.

Aikataulut

Kerhojen aikataulut vaihtelevat kaupunkikohtaisesti. 

Helsinkimatike
17:30Edistyneet (1-3 lk)
Harjoittelijat (1-3 lk)
18:30Edistyneet (4-6 lk)
Harjoittelijat (4-6 lk)

Tamperemati
17:30Harjoittelijat (1-3 lk)Edistyneet (1-3 lk)
18:30Harjoittelijat (1-3 lk)Edistyneet (4-6 lk)

Raisiomatike
17:30Edistyneet (1-3 lk)
Harjoittelijat (1-3 lk)
18:30Edistyneet (4-6 lk)
Harjoittelijat (4-6 lk)

Porimatike
17:30Harjoittelijat (1-3 lk)Edistyneet (1-3 lk)Harjoittelijat (1-3 lk)
18:30Harjoittelijat (4-6 lk)Edistyneet (4-6 lk) 

Kerhon sisältö

Kiipeilykerhon hinta sisältää:

  • noin 14 ohjattua harjoituskertaa
  • suorituspassin
  • loppujuhlat tarjoiluineen

Kerhoon sitoudutaan koko harjoituskaudelle. Kerhon täytyy olla maksettuna ennen ensimmäistä kerhokertaa (maksu viimeistään ensimmäisen kerran yhteydessä). Katso sisaralennus sekä ennakkovaraajan etu alempaa.

"Ossi P:

Miksi kerhoon kannattaa tulla? Koska siellä on niin kivaa.

Kun siellä on kiva tehdä eri tehtäviä. Kivat kiipeilykaverit.

Mikä on kivointa? Liikkuminen. Oppii kiipeilyä ja tekniikoita.

Mitä olet oppinut? Olen oppinut sitomaan solmuja, kuten kasisolmun. Eri tekniikoita kiivetä.

Vanhempien mielipide kerhosta: Kivaa kun lapsi on löytänyt kivan ja mielenkiintoisen harrastuksen. Mukavat ja inspiroivat ohjaajat. Oppii kehonhallintaa ja saa liikuntaa. Kehittää myös motoriikkaa."

- Tanja ja Kai P

Kerholaisen opas

Mukaan kerhoon tarvitsee ainoastaan sisäliikuntaan sopivat vaatteet ja puhdaspohjaiset kengät.

Ennen kiipeilyä käydään läpi turvallisuusohjeet ja opastetaan kiipeilyvaljaiden pukeminen ja käyttö. Ohjaaja tarkistaa kaikkien kerholaisten välineet aina ennen kiipeilyn aloittamista. Jokaista 10 kerholaista kohden on yksi ohjaaja.

Puistossa voi olla samaan aikaan muita kiipeilijöitä, mutta alue on pääsääntöisesti varattu kerholaisille.

Kaikki aktiviteetit tehdään valvotusti, mutta kerholaisten huoltajat vastaavat kerholaisten omista vapaa-ajan vakuutuksista. Kerholaisia ei ole vakuutettu Irti Maasta Oy:n puolesta.

Kerhon pelisäännöt

  • Kuuntelen ohjaajia ja noudatan sääntöjä
  • Käyttäydyn kohteliaasti muita kohtaan
  • Tsemppaan ja kannustan toisia
  • En poistu alueelta ilman ohjaajan lupaa

Peruutusehdot

Osallistuminen kerhoon voidaan peruuttaa veloituksetta viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. Peruutuksista veloitamme 10 euron käsittelymaksun. Alle viikon varoitusajalla tulleista peruutuksista perimme tilaisuuden täyden hinnan, sairaustapauksia lukuunottamatta. Sairaustapauksista tulee toimittaa lääkärintodistus. Mikäli sairastumisen tai loukkaantumisen takia lapsi ei voi osallistua jo maksettuun kerhoon, lääkärintodistuksella maksajalla on oikeus hakea hyvitystä kerhosta neljän (4) viikon omavastuuosuuden jälkeen yhtäjaksoisesta poissaolosta jäljelle jäävistä kerroista. Lääkärintodistuksen tulee kattaa koko poissaoloaika.

Irti Maasta pidättää oikeuden perua tai yhdistellä ryhmiä, mikäli ryhmiin ei tule tarpeeksi osallistujia. Olemme näissä tapauksissa yhteydessä suoraan osallistujiin.

Sisaralennus 20 €/henkilö!

Varaa kerhopaikka useammalle kuin yhdelle kerholaiselle samalla kertaa ja saat 20 €:n alennuksen seuraavista kerholaisista.

Varaa paikkasi ajoissa

Ennakkovaraajan etuna saat 20 €:n alennuksen kerhomaksusta per osallistuja, kun varaat kerhopaikan 31.12. mennessä. Viimeinen ilmoittautumispäivä kerhoihin on 13.1. Mahdollisten peruutus- tai muiden vapautuneiden paikkojen osalta ole yhteydellä puistoihin.

There are no products matching the selection.