Kiipeilykerhot alkavat

Uudistuneet kiipeilykerhot ovat käynnissä syksyllä viikoilla 32-39 ja 43-50!


Tervetuloa mukaan!

 

KIIPEILYKERHOT 

Irti Maasta kiipeilykerhot ovat 5-13 -vuotiaille tarkoitettuja liikuntakerhoja. (Tasolle 5 ovat tervetulleita myös alemmilta tasoilta jatkavat yläkouluikäiset!) Kerhoissa harjoitellaan kiipeilyn ja siihen liittyvän tekemisen avulla mm. kehonhallintaa, ketteryyttä ja koordinaatiota sekä vahvistetaan itseluottamusta ja ryhmätyötaitoja. Kiipeily on monipuolista liikuntaa ja se tukee muiden lajien harjoittelua.

Kerhot on jaettu osallistujien iän ja taitotason mukaan, eli kaikille löytyy varmasti mieleistä tekemistä. Tarjolla on viiden eri taitotason ryhmiä, joista lisätietoa alempana. Yhden harjoituskerran pituus on aina 60 minuuttia ja vetäjänä toimii kokenut ja koulutettu ohjaajamme. Lapsen valvojan ei tarvitse olla paikalla kerhon aikana. 

Vaikka kerhoryhmään osallistuminen ei vaatisikaan aiempaa kokemusta tai osaamista kiipeilystä, tulee kaikkien osallistujien osata toimia ryhmässä sekä noudattaa annettuja ohjeita. Näin voimme taata kaikille osallistujille mahtavan kerhokokemuksen.

 

"Sonjan mielestä kerhoon kannattaa tulla, koska siellä on hauskaa, oppii uusia asioita ja kiipeily on vaan niin kivaa. Vanhemman mielestä kiipeily on harrastus, jossa lapsi viihtyy ja tulee iloisena kotiin. Lisäksi kiipeily on monipuolista ja hyvää liikuntaa ja kehittää motorisia taitoja. Kivointa kerhossa on ollut uusien asioiden oppiminen. Solmut olleet kiva uusi juttu"

- Eero T

SYKSYN 2024 KERHOTARJONTA

Syksyn ensimmäiset kerhot alkavat viikolla 32 (5.8.2024 alkava viikko), viimeinen kokoontuminen on syyskuussa viikolla 39 (23.9.2024 alkava viikko)

Syksyn toinen kerho alkaa viikolla 43 (21.10.2024 alkava viikko), viimeinen kokoontuminen on joulukuussa viikolla 50 (9.12.2024 alkava viikko)

Ryhmät kokoontuvat säännöllisesti kerran viikossa muutamia mahdollisia poikkeuksia lukuun ottamatta. Katso kerhoryhmien ajankohdat alempana olevasta taulukosta. Ryhmä toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 8. Pidätämme oikeuden tehdä muutoksia ryhmien kokoonpanoihin, mikäli osallistujamäärä tai osallistujien taitotaso tätä edellyttää.


 

Kiipeily 1 - kiipeilyä aloitteleville 5-8-vuotiaille

Tässä ryhmässä menoa ei haittaa vaikka kiipeily tuntuisi vielä vähän oudolta ja jännittävältäkin. Ryhmä sopii myös sellaiselle, joka ei ole vielä kokeillut kiipeilyä tai on kokeillut sitä vasta muutamia kertoja. Valttikorttina ohjaajamme opastavat kiipeilijöitä matalan kynnyksen kiipeilyseinille, joilla pienimmätkin kiipeilijät pääsevät ylittämään itsensä! 

Aluksi opetellaan perusasiat ja toimimaan ohjeiden mukaan. Harjoittelemme kehonhallintaa ja oman kehon tiedostamista kiipeillessä. Kokeilemme muun muassa erilaisia kiipeilytapoja, harjoittelemme kasisolmun tekemistä.

Kiipeily 2 - kiipeilystä kiinnostuneille

Ryhmä on tarkoitettu kiipeilystä kiinnostuneille. Kiipeily 2 sopii myös sellaiselle, joka ei ole vielä kokeillut kiipeilyä tai on kiipeillyt vasta muutamia kertoja. Suosittelemme ryhmää erityisesti 8-12-vuotiaille aloittaville tai Kiipeily 1 -ryhmän suorittaneille.

Teemme ryhmätyötaitoja tukevia tehtäviä, opettelemme hakemaan oikeanlaisen kiipeilyasennon ja kokeilemme erilaisia kiipeilytapoja. Opettelemme pukemaan ja riisumaan valjaat itse.

Kiipeily 3 - harrastan kiipeilyä

Ryhmä sopii vähän enemmän kiipeilleelle, joka haluaa kehittää taitojaan ja oppia uutta. Suosittelemme ryhmään ilmoittautumista Kiipeily 2 -ryhmän suorittamisen jälkeen, suositusikä on 8 ikävuodesta ylöspäin. Ryhmään voi hypätä uutenakin mukaan, jos tiedät etteivät korkeat paikat jännitä sinua ja olet innokas kokeilemaan jopa vaikealta tuntuvia tehtäviä ja haastamaan itseäsi!

Kerhossa tutustumme erilaisiin kiipeilyvälineisiin ja opettelemme tunnistamaan, milloin valjaat ovat hyvin päällä. Teemme ryhmätehtävien lisäksi itseohjautuvuutta tukevia tehtäviä ja harjoittelemme seinällä toimimista sekä seinälle kiinnittäytymistä.  

Kiipeily 4 - osaan jo monia kiipeilyyn liittyviä asioita

Ryhmä on tarkoitettu jo jonkin verran kiipeilleille ja lajista kiinnostuneille. Ryhmää suositellaan Kiipeily 3 -ryhmän suorittaneille tai yli 10-vuotiaille. Kiipeily on mielestäsi kivaa, korkeat paikat eivät jännitä sinua ja uskallat kokeilla vaikeitakin kiipeilytehtäviä ja haluat haastaa itseäsi kiipeilijänä! Tärkeintä ryhmään osallistuessa on uskallus kokeilla monia erilaisia tehtäviä.

Kerhossa teemme muun muassa kestävyysharjoitteita, opettelemme seinälle kiinnittäytymistä ja kokeilemme traversea. Teemme ryhmätyötaitoja vahvistavia tehtäviä ja vahvistamme itseohjautuvuutta.

Kiipeily 5 - kehitetään kerhossa aiemmin opittua

Kerhoryhmä on tarkoitettu erityisesti kiipeilykerhoissamme aiemmin olleille. Suosittelemme osallistumaan kerhoon Kiipeily 4 -ryhmän suorittamisen jälkeen tai yli 11-vuotiaille. Olet innokas haastamaan itseäsi ja oppimaan jatkuvasti uutta kiipeilyn maailmasta. Kokeilet uutta rohkeasti ja huomaat mitä kaikkea kiipeilyseinillä voikaan tehdä! 

Kerhon aikana kuuntelemme ja annamme itse ohjeita, haastamme itseämme kiipeilytehtävissä sekä kehonhallinnassa ja harjoitamme kiipeilyvoimaa. Suoritamme traversea, haemme kaverin seinältä takaisin maan pinnalle ja suoritamme hauskaa ohjattua kiipeilyrataa.

Helsinki

 mati
17:00 - 18:00Kiipeily 1-3Kiipeily 2-4
18:00 - 19:00Kiipeily 2-4Kiipeily 1-3
19:00 - 20:00Kiipeily 4-5Kiipeily 3-5

Tampere

 mati
17:00 - 18:00Kiipeily 1-3Kiipeily 2-4
18:00 - 19:00Kiipeily 2-4Kiipeily 1-3
19:00 - 20:00Kiipeily 4-5Kiipeily 3-5

Raisio

 mati
17:00 - 18:00Kiipeily 1-3Kiipeily 2-4
18:00 - 19:00Kiipeily 2-4Kiipeily 1-3
19:00 - 20:00Kiipeily 4-5Kiipeily 3-5

Pori

 mati
17:00 - 18:00-Kiipeily 1-3
18:00 - 19:00-Kiipeily 4-5
 

Kerhon sisältö

Kiipeilykerhon hinta sisältää:

  • ohjattua harjoittelua
  • uuden oppimista
  • suoritustodistuksen
  • mahtavia etuja kerholaisille ja perheenjäsenille 

"Ossi P:

Miksi kerhoon kannattaa tulla? Koska siellä on niin kivaa.

Kun siellä on kiva tehdä eri tehtäviä. Kivat kiipeilykaverit.

Mikä on kivointa? Liikkuminen. Oppii kiipeilyä ja tekniikoita.

Mitä olet oppinut? Olen oppinut sitomaan solmuja, kuten kasisolmun. Eri tekniikoita kiivetä.

Vanhempien mielipide kerhosta: Kivaa kun lapsi on löytänyt kivan ja mielenkiintoisen harrastuksen. Mukavat ja inspiroivat ohjaajat. Oppii kehonhallintaa ja saa liikuntaa. Kehittää myös motoriikkaa."

- Tanja ja Kai P

Kerholaisen opas

Mukaan kerhoon tarvitsee ainoastaan sisäliikuntaan sopivat vaatteet ja puhdaspohjaiset kengät.

Ennen kiipeilyä käydään läpi turvallisuusohjeet ja opastetaan kiipeilyvaljaiden pukeminen ja käyttö. Ohjaaja tarkistaa kaikkien kerholaisten välineet aina ennen kiipeilyn aloittamista.

Kerhon aikana kiipeilyalueella ei ole muita kiipeilijöitä.

Kaikki aktiviteetit tehdään valvotusti, mutta kerholaisten huoltajat vastaavat kerholaisten omista vapaa-ajan vakuutuksista.

Kerhon pelisäännöt

  • Kuuntelen ohjaajia ja noudatan sääntöjä. 
  • Käyttäydyn kohteliaasti muita kohtaan
  • Tsemppaan ja kannustan toisia
  • En poistu alueelta ilman ohjaajan lupaa

Varausehdot

Kerhopaikka vahvistetaan maksamalla kerhomaksu. Kerho-ohje toimitetaan varaajan sähköpostiin viimeistään noin kaksi viikkoa ennen kerhon alkamista. Kerho voidaan peruuttaa järjestäjän toimesta, mikäli ilmoittautuneita ei ole riittävästi. Tässä tapauksessa mahdollisesti suoritettu kerhomaksu palautetaan kokonaisuudessaan varaajalle. Yli viikko ennen kerhon alkua tehdystä peruutuksesta pidätetään 40€ toimisto- ja käsittelymaksuja. Alle viikko ennen kerhon alkua tehdystä peruutuksesta palautetaan 50% kurssin hinnasta. Peruuttamatta jätetystä kerhosta ei palauteta mitään. Irti Maasta ei ole velvollinen korvaamaan palvelua, mikäli asiakas jättää palvelun käyttämättä.

Irti Maasta pidättää oikeuden perua tai yhdistellä ryhmiä, mikäli ryhmiin ei tule tarpeeksi osallistujia. Olemme näissä tapauksissa yhteydessä suoraan osallistujiin.

Ilmoittautuminen on sitova, emmekä hyvitä kerhomaksua kesken kauden lopettaneille. Kerhomaksua ei hyvitetä, mikäli kerhokerta peruuntuu Irti Maasta Oy:stä riippumattomista syistä. Pyrimme kuitenkin järjestämään korvaavan kerran.

Varaa paikkasi ajoissa

Varaa paikkasi nopeasti, sillä paikkoja on vain rajoitettu määrä

Kysyttävää?

Jäikö jokin mietityttämään? Laita viestiä kerhokoordinaattorillemme (kerhokoordinaattori@irtimaasta.fi), niin hän palaa asiaan mahdollisimman pian.

KEVÄÄLLÄ 2025 kerhot järjestetään vko 3-11 ja vko 13-21!

/ sivu
Laskeva

8 tuote(tta)