Kiipeilykerhot alkavat

Kevään kerhot alkavat viikolla 5 (29.1.2024 alkava viikko)


Tervetuloa mukaan!

 

KIIPEILYKERHOT 

Irti Maasta kiipeilykerhot ovat 7-12 -vuotiaille lapsille tarkoitettuja liikuntakerhoja. (Grigrit-ryhmiin ovat tervetulleita myös Slingeistä jatkavat yläkouluikäiset!) Kerhoissa harjoitellaan kiipeilyn ja siihen liittyvän tekemisen avulla mm. kehonhallintaa, ketteryyttä ja koordinaatiota sekä vahvistetaan itseluottamusta ja ryhmätyötaitoja. Kiipeily on monipuolista liikuntaa ja se tukee muiden lajien harjoittelua.

Kerhot on jaettu osallistujien iän ja taitotason mukaan, eli kaikille löytyy varmasti mieleistä tekemistä. Tarjolla on kolmen eri taitotason ryhmiä, joista lisätietoa alempana. Yhden harjoituskerran pituus on aina 60 minuuttia ja vetäjänä toimii kokenut ja koulutettu ohjaajamme. Lapsen valvojan ei tarvitse olla paikalla kerhon aikana. 

Vaikka kerhoryhmään osallistuminen ei vaatisikaan aiempaa kokemusta tai osaamista kiipeilystä, tulee kaikkien osallistujien osata toimia ryhmässä sekä noudattaa annettuja ohjeita. Näin voimme taata kaikille osallistujille mahtavan kerhokokemuksen.

 

"Sonjan mielestä kerhoon kannattaa tulla, koska siellä on hauskaa, oppii uusia asioita ja kiipeily on vaan niin kivaa. Vanhemman mielestä kiipeily on harrastus, jossa lapsi viihtyy ja tulee iloisena kotiin. Lisäksi kiipeily on monipuolista ja hyvää liikuntaa ja kehittää motorisia taitoja. Kivointa kerhossa on ollut uusien asioiden oppiminen. Solmut olleet kiva uusi juttu"

- Eero T

Kerhot alkavat viikolla 5 (29.1.2024 alkava viikko), viimeinen kokoontuminen on toukokuussa

Kevään ryhmät alkavat viikolla 5 (29.1.2024 alkava viikko). Viimeinen kokoontuminen on toukokuussa. Ryhmät kokoontuvat säännöllisesti kerran viikossa muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Katso kerhoryhmien ajankohdat alempana olevasta taulukosta. Ryhmä toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 8. Pidätämme oikeuden tehdä muutoksia ryhmien kokoonpanoihin, mikäli osallistujamäärä tai osallistujien taitotaso tätä edellyttää.


 

Sulkkarit - kiipeilyä aloitteleville

Kiipeily on helposti lähestyttävä ja hauska harrastus!

Tässä ryhmässä voit olla ensikertalainen tai kiipeillyt jo jonkin verran.

Aluksi kerrataan perusasiat. Taitojen karttuessa edetään haastavampiin kiipeilytehtäviin. Kiipeilyn lomassa kehitetään kehonhallintaa, tasapainoa ja koordinaatiota. Kerhon aikana vahvistetaan myös itseluottamusta ja ryhmätyötaitoja. Erilaiset pelit, kisailut ja leikit kuuluvat kerhotoimintaan. 

Kiipeily on monipuolinen harrastus, joka sopii kaikenikäisille. Huipun saavuttaminen vaatii hieman ponnistelua ja uskallusta, mutta on erittäin palkitsevaa!

Slingit - jonkin verran kiipeilleille

Taitojen kartuttaminen vaatii sitkeyttä, mutta eteneminen palkitsee!

Ryhmä sopii vähän enemmän kiipeilleelle, joka haluaa kehittää taitojaan ja oppia uutta.

Tässä ryhmässä olet jo kiipeillyt vähän enemmän.

Osaat pukea ja tarkastaa valjaat, tehdä kasisolmun (tai koet oppivasi ne nopeasti) ja pääset suurimman osan kiipeilyseinistämme ylös asti. Haluat oppia ja harjoitella erilaisia tapoja kiivetä. Tässä ryhmässä vakiinnutetaan ja monipuolistetaan taitoja unohtamatta ryhmätyötaitojen ja itseluottamuksen vahvistamista. Kiipeilyn lomassa kehitetään kehonhallintaa, tasapainoa ja koordinaatiota sekä harjoitellaan kiipeilytekniikkaa. Pelien, kisailun ja leikkien lisäksi tutustutaan kiipeilyvälineisiin ja niiden käyttämiseen.

Kohokohtana voi olla vaikkapa eväiden nauttiminen seinän yläosaan kiinnittyneenä!

Grigrit - jatketaan Slingeistä opitun pohjalta

Harrastan kiipeilyä!

Grigrit-ryhmässä jatketaan Slingeissä opittujen taitojen kartuttamista.

Kerhon aikana harjoitellaan esimerkiksi slingien ja sulkkarien käsittelytaitoja, tuplakasisolmun tekemistä ja traversea. Kiipeilyn lomassa kehitetään kehonhallintaa, tasapainoa ja koordinaatiota sekä tehdään kiipeilytekniikkaan liittyviä harjoituksia. Myös itseluottamus ja ryhmätyötaidot kasvavat. Mestariksi ei voi tulla kuin harjoittelemalla ja kertaus tuottaa usein tulosta.

Kerhon kohokohtana voi olla esimerkiksi toisen kiipeilijän hakeminen seinältä!

 

Helsinki

 mati
17:00 - 18:00Slingit 1. - 3. lkSulkkarit 4. - 6. lk
18:00 - 19:00Sulkkarit 1. - 3. lkGrigrit 1
19:15 - 20:15Grigrit 2Slingit 4. - 6. lk

Tampere

 mati
17:00 - 18:00Slingit 1. - 3. lkSulkkarit 1. - 3. lk
18:00 - 19:00Grigrit 2 (18:15 - 19:15)Slingit / Grigrit
19:15 - 20:15-Sulkkarit 4. - 6. lk

Raisio

 mati
17:00 - 18:00Sulkkarit 1. - 3. lkSlingit 1. - 3. lk
18:15 - 19:15Grigrit 2 (2. - 4. lk)Grigrit 1 (4. - 6. lk)
19:15 - 20:15Grigrit 2 (5. lk ->)Sulkkarit 4. - 6. lk

Pori

 mati
17:15 - 18:15-Sulkkarit / Slingit 1. - 4. lk
18:30 - 19:30-Grigrit (jatkavat)
 

Kerhon sisältö

Kiipeilykerhon hinta sisältää:

  • ohjattua harjoittelua
  • uuden oppimista
  • suorituspassin
  • loppujuhlat tarjoiluineen
  • mahtavia etuja kerholaisille ja perheenjäsenille 

"Ossi P:

Miksi kerhoon kannattaa tulla? Koska siellä on niin kivaa.

Kun siellä on kiva tehdä eri tehtäviä. Kivat kiipeilykaverit.

Mikä on kivointa? Liikkuminen. Oppii kiipeilyä ja tekniikoita.

Mitä olet oppinut? Olen oppinut sitomaan solmuja, kuten kasisolmun. Eri tekniikoita kiivetä.

Vanhempien mielipide kerhosta: Kivaa kun lapsi on löytänyt kivan ja mielenkiintoisen harrastuksen. Mukavat ja inspiroivat ohjaajat. Oppii kehonhallintaa ja saa liikuntaa. Kehittää myös motoriikkaa."

- Tanja ja Kai P

Kerholaisen opas

Mukaan kerhoon tarvitsee ainoastaan sisäliikuntaan sopivat vaatteet ja puhdaspohjaiset kengät.

Ennen kiipeilyä käydään läpi turvallisuusohjeet ja opastetaan kiipeilyvaljaiden pukeminen ja käyttö. Ohjaaja tarkistaa kaikkien kerholaisten välineet aina ennen kiipeilyn aloittamista.

Kerhon aikana kiipeilyalueella ei ole muita kiipeilijöitä.

Kaikki aktiviteetit tehdään valvotusti, mutta kerholaisten huoltajat vastaavat kerholaisten omista vapaa-ajan vakuutuksista.

Kerhon pelisäännöt

  • Kuuntelen ohjaajia ja noudatan sääntöjä. 
  • Käyttäydyn kohteliaasti muita kohtaan
  • Tsemppaan ja kannustan toisia
  • En poistu alueelta ilman ohjaajan lupaa

Ehdot

Osallistuminen kerhoon voidaan peruuttaa veloituksetta viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. Peruutuksista veloitamme 10 euron käsittelymaksun. Alle viikon varoitusajalla tulleista peruutuksista perimme tilaisuuden täyden hinnan, sairaustapauksia lukuun ottamatta. Sairaustapauksista tulee toimittaa lääkärintodistus. Mikäli sairastumisen tai loukkaantumisen takia lapsi ei voi osallistua jo maksettuun kerhoon, lääkärintodistuksella maksajalla on oikeus hakea hyvitystä kerhosta neljän (4) viikon omavastuuosuuden jälkeen yhtäjaksoisesta poissaolosta jäljelle jäävistä kerroista. Lääkärintodistuksen tulee kattaa koko poissaoloaika.

Jos et ole varma, sopiiko kerho sinulle, voit kokeilla kerhoa kahden ensimmäisen kerhokerran ajan. Yhden kokeilukerran hinta on 15€ ja se maksetaan paikan päällä ennen kerhon alkua.

Irti Maasta pidättää oikeuden perua tai yhdistellä ryhmiä, mikäli ryhmiin ei tule tarpeeksi osallistujia. Olemme näissä tapauksissa yhteydessä suoraan osallistujiin.

Ilmoittautuminen on sitova, emmekä hyvitä kerhomaksua kesken kauden lopettaneille. Kerhomaksua ei hyvitetä, mikäli kerhokerta peruuntuu Irti Maasta Oy:stä riippumattomista syistä. Pyrimme kuitenkin järjestämään korvaavan kerran.

Varaa paikkasi ajoissa

Varaa paikkasi nopeasti, sillä paikkoja on vain rajoitettu määrä

Kysyttävää?

Jäikö jokin mietityttämään? Laita viestiä kerhokoordinaattorillemme (kerhokoordinaattori@irtimaasta.fi), niin hän palaa asiaan mahdollisimman pian.

/ sivu
Laskeva

4 tuote(tta)