Usein kysytyt kysymykset

Kiipeily sopii kenelle tahansa, kunhan painoa on 15 - 150 kg. Tarkkaa alaikärajaa on vaikea sanoa, mutta nuorimmat kiipeilijämme ovat olleet noin 3-4 vuotta vanhoja. Vanhimmat kävijät ovat olleet yli 90 vuotta. Kiipeily voi olla mukavaa yhdessäoloa ja hauskanpitoa, mutta siitä saa itselleen rankan lihaskuntotreenin jos näin haluaa.

Kiipeily on harrastuksena monipuolinen, ja se sopii loistavasti myös muun lajiharjoittelun tueksi, koska se kehittää mm. koordinaatiota, lihaskuntoa ja liikkuvuutta.

Käytämme automaattivarmistimia, jotka huolehtivat kiipeilijän laskemisesta tasaista vauhtia alas. Automaattivarmistimien painoraja on 15 – 150 kg.
Meillä on toiminnan vastuuvakuutus, joka kattaa laiterikoista tai vastaavista aiheutuneet vahingot.

Alueen kapasiteetti on rajoitettu, joten esimerkiksi viikonloppuisin ja arki-iltaisin kannattaa ehdottomasti varata aika etukäteen paikan varmistamiseksi. Arkipäivisin on rauhallisempaa, jolloin etukäteisvarausta ei välttämättä tarvita. Suosittelemme kuitenkin tarkistamaan tilanteen etukäteen netistä.

Huomioithan, että alkuopastukset alkavat aina vartin yli ja kaikkien kiipeilijöiden tulee osallistua näihin ennen kiipeilyalueelle siirtymistä. 

Tarvitset ainoastaan vaatteet, joissa on mukava liikkua, sekä sisäkengät (sisäpelikengät, puhdaspohjaiset lenkkarit tms.)
Voit tottakai tulla yksinkin. Automaattivarmistimemme huolehtivat varmistamisesta, joten et tarvitse kaveria varmistamaan.

Meillä on lukittava, kaikille yhteinen varusteidenvaihtotila, jossa on verhoilla rajattuja tiloja, mutta nämä eivät ole varsinaisia pukuhuoneita, vaan enemmän pukukoppeja.

Turvallisuus on meille ensisijainen asia. Kaikkien on osallistuttava opastukseen ennen alueelle siirtymistä.

Omien valjaiden käyttö ei ole sallittua. Tarkastamme valjaat ja muut turvavarusteet säännöllisesti. Emme voi vastata muiden käyttämistä turvavarusteista, minkä vuoksi näitä ei saa käyttää alueella.

Omat kengät voit ottaa mukaan, jos ne eivät jätä jälkiä.

Kiipeily on erittäin turvallinen harrastus. Käyttämämme automaattivarmistimet ovat helppokäyttöisiä ja pidämme ennen kiipeilyä perusteellisen opastuksen varmistimien käytöstä. 

Alue ja turvavarusteet tarkastetaan säännöllisesti tarkan ohjelman mukaisesti (päivittäin, kuukausittain, vuosittain), ja automaattivarmistimet tarkistetaan ja sertifioidaan vuosittain auktorisoidussa huollossa.

Alle 10-vuotiailla lapsilla tulisi olla vanhempi tai huoltaja mukana alueella. Lapset ovat aina vanhempiensa vastuulla.

Löytötavarat toimitetaan kauppakeskuksen infopisteeseen, jossa niitä säilytetään noin viikon verran.

Paljain jaloin kiipeily ei ole sallittua.

Tämä on aina yksilökohtaista, eikä tähän voida antaa yleispätevää ohjetta. Lähtökohtaisesti valjaat tulee voida kiinnittää siten, että ne ovat napakasti kiinni lonkkien yläpuolella ja tiukasti vyötäröllä. 

Kiipeily on pääsääntöisesti rauhallinen laji, mutta on mahdollista, että kiipeilijä kokee äkkinäisiä liikkeitä jos kiipeilijä innostuu haastamaan itseään. Emme suosittele raskaana kiipeilyä.